Contentplanning voor jouw bedrijf. Waar begin je?

24 augustus 2021

Herken je dat? Af en toe wordt er wat gepost op social media of een blog geplaatst, maar een duidelijke contentkalender is nergens te bekennen. Erg jammer, want (social media) marketing zonder een contentkalender is als een schip zonder einddoel. Je bereikt er namelijk niks mee. We snappen dat het lastig kan zijn om aan de slag te gaan met contentplanning en het uitkiezen van de juiste (gratis) tool. In deze blog delen we 3 gratis tools die je kunnen helpen om je content te plannen en jouw marketing weer op koers te brengen.

 

Waarom een contentkalender?

Om jouw doelgroep zo effectief en goed mogelijk te bereiken is het belangrijk om consistent te zijn met je content. Dat geldt voor zowel de inhoud als de momenten waarop je het plaatst. Als je bijvoorbeeld continu een blog plaatst op hetzelfde moment is de kans groot dat je bereik flink zal stijgen. Een contentkalender biedt je hierbij een houvast en geeft een goed beeld van hoe het ervoor staat met de content. Bovendien krijg je (bij sommige tools) reminders om te posten. Zo vergeet je nooit meer om te posten. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is het maken van je content. Dit kun je bijvoorbeeld zelf doen, maar ook overlaten aan een freelance social media expert. Waar je ook voor kiest, een contentkalender is de sleutel tot een consistente aanpak.

 

3 gratis tools om jouw contentkalender bij te houden

De mogelijkheden omtrent contentkalender tools zijn zeer breed. Van gratis tot high-end tools. In deze blog delen we – in het kort – 3 gratis tools waar je mee aan de slag kunt. Welke tool past het beste bij jouw bedrijf?

 

Tool 1 - Trello

Trello is een projectmanagementtool met veel mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om een template te gebruiken of je eigen board te maken. Social media posts en blogs plan je makkelijk in via deze online tool.

 

Trello is makkelijk, overzichtelijk en prettig om mee te werken. Ook kun je tegelijkertijd met je collega’s aanpassingen maken in jullie eigen ruimte, taken toewijzen en bestanden uploaden.

 

Een nadeel? Een eigen ruimte inrichten duurt wat langer in Trello.

 

*Trello is ook beschikbaar met de Trello Gold editie voor €5 per maand.

 

Tool 2 - Google Calendar

Google Calendar was misschien niet de eerste optie waar je aan dacht. Toch kan Google Calendar een interessante optie zijn voor (kleine) bedrijven die voor het eerst aan de slag willen met een contentkalender.

 

Waarschijnlijk maak je zelf al gebruik van de agenda van Google. Voor bestaande Google Calendar gebruikers is het een groot pluspunt om met deze tool aan de slag te gaan. Binnen no-time maak je een nieuwe agenda aan en kun je beginnen met het plannen van je content.

 

Een nadeel? De Agenda is vrij beperkt in mogelijkheden.

Tool 3 - WordPress Editorial Calendar

Heb je een WordPress website en plaats je regelmatig blogs? Dan is deze gratis plug-in zeker interessant voor je. Met deze plug-in plan je gemakkelijk jouw blogs in.

 

Een nadeel? Je kunt er geen social media posts in plannen. Daarnaast is de tool vrij beperkt.

 

Zoek je naar tools met meer mogelijkheden? Dan raden we je aan om gebruik te maken van uitgebreide tools zoals ContentCalMonday.comSocialPilot of Hootsuite.

Onboarding automatiseren

Maak je vaak gebruik van een flexibele schil binnen je organisatie? Dan is het interessant om na te denken over het automatiseren van het onboardingsproces. Door de processen te automatiseren, kun je het programma met één druk op de knop uitrollen over meerdere locaties en afdelingen. Daarnaast kan automatisering van het proces gemiddeld tot 5 uur aan administratieve taken per nieuwe freelancer schelen.

Bereik ons via de volgende kanalen:

Door zelf op zoek te gaan naar de juiste freelancers, ben je veel kostbare tijd kwijt en laat je veel omzet liggen. Bel ons of gebruik het onderstaande formulier om te ontdekken hoe we je kunnen helpen!

    Bluelance personage
    5/5 - (1 vote)

    Meer weten? Lees de meest gestelde vragen, neem contact met ons op of bekijk onze socials!

    Contact

    © 2022 Bluelance. Alle rechten voorbehouden